Online

Avem 50 vizitatori și nici un membru online

Statistici

Utilizatori
4
Articole
182
Afișări articole
351955

Autentificare

Panou utilizatori
Redau speranţa acolo unde este mai mare nevoie de ea. Specialiştii unui centru de protezare din Oradea participă la misiuni umanitare în zone calamitate şi în teatre de război din toată lumea. În 2010 au fost în Haiti, în urmă cu doi ani în Irak, iar acum se pregătesc să plece în zonele de conflict din Ucraina. Ei vor instrui personalul medical şi vor face proteze unui soldat rămas fără un picior în urma confruntărilor armate.

Specialiștii unui centru de ortezare-protezare din Oradea s-au hotărât să vină în ajutorul unui soldat care și-a pierdut un picior în timpul războiului din estul Ucrainei. Singura șansă a acestuia de a duce o viață normală este o proteză modernă.

"Acum în Ucraina este și conflict armat. Sunt oameni care își pierd picioarele din cauza exploziilor, din cauza războiului. Nivelul lor de protezare este inferior României și atunci ne-au chemat să îi învățăm", explică Jaco du Plessis, coordonatorul centrului de protezare şi ortezare.

Pentru orădenii specialiști în ortezare-protezare nu este prima misiune de acest fel. În ultimii 10 ani au fost în Haiti, Irak şi Filipine pentru a reda șansa unei vieți normale celor care au suferit accidente sau au fost victimele războiului.

"În Haiti când am fost, după cutremur, în prima fază am întâmpinat greutăți atât diplomatice, birocratice, cât și de infrastructură. În primul rând a trebuit să găsim apă potabilă, curent electric. Toate aceste lucruri lipseau. Am început să căutăm o echipă de localnici, pentru că era evident că noi nu vom putea sta foarte mult timp și că vor trebui ei să facă tot ce a trebuit noi să facem", povesteşte Iosif Pop, tehnician ortoped.

Toate campaniile umanitare ale specialiştilor din Oradea sunt sprijinite financiar de sponsori, iar serviciile medicale şi trainigurile cu personalul medical sunt gratuite.

Adrian Pleș, tehnician ortoped: "Oamenii, în general, sunt la fel peste tot unde te-ai duce. Ceea ce îi face diferiți este o situație de moment: una economică, una politică, una conflictuală. Sper că în spatele nostru am lăstat ceva palpabil, ceva de valoare, o bucurie în același timp."

La sfârșitul lunii august, tehnicienii ortopezi vor pleca în estul Ucrainei. Ei vor face o proteză demonstrativă, după care se vor întoarce în ţară, împreună cu trei tehnicieni locali. Aceştia vor fi instruiţi timp de mai multe luni la centrul din Oradea.


sursa

Link-uri utile

Asociatia Papara Mihaita

Asociatia Papara Mihaita este o organizatie neguvernamentala non-profit infiintata la inceputul anului 2007 si este strans legata de tragedia unui tanar caruia i-a fost amputat piciorul stang de la nivelul coapsei in urma unui accident. Motivul infiintarii asociatiei este legat mai ales de modul in care acesta incearca sa accepte si sa isi depaseasca handicapul.

Walking with the wounded

Scopul lor este sa atinga cu succes Polul Nord impreuna cu doi soldati raniti, ce vor sa devina primii amputati care ajung la Polul Nord. Aceasta realizare va ilustra perfect cat de remarcabili sunt acesti tineri, barbati si femei.

Theranova Foundation

Theranova ofera servicii profesionale pentru copii si adulti care au suferit traume, cancer, diabet, boli vasculare, accidente, defecte congenitale, etc.

Blade runner
Oscar Pistorius Theranova
Pistorius pe buna dreptate, se priveste pe sine ca un atlet olimpic si un viitor campion Paralimpic. "Nu vreau sa fiu tratat diferit de orice alt atlet. Daca nu m-as descurca intr-o competitie, vreau ca oamenii sa fiu sinceri cu mine. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care as castiga. Asta e singurul lucru care ma motiveaza, faptul ca eu sunt un atlet. Sunt un alergator."

Oscar la Jocurile Olimpice din Londra!


Oscar Pistorius, o legenda a Olimpicelor

Ajuns in seminfinala de 400 metri, sud-africanul a terminat pe ultimul loc cursa, incheind astfel controversele cu privire la avantajele oferite de “lamele” sale.

Ciclistul Carol Eduard Novak, medalie de aur la Jocurile Paralimpice 2012 Londra

Carol Eduard Novak a suferit, in urma cu 16 ani, un grav accident de circulatie, in urma caruia a ramas fara laba piciorului drept. Tanarul din Miercurea Ciuc a trebuit sa renunte atunci la visul sau de a deveni patinator, dar a ramas in lumea sportului, imbratisand ciclismul. Novak are in palmares trei titluri de campion mondial la ciclism.

Viata cu diabet
Viata cu diabet
In acest site veti gasi informatii referitoare la ceea ce inseamna diabetul, cum poate fi viata cu diabet, noutati medicale interesante din domeniul diabetului zaharat sau ce este bine sa mancam pentru a avea o nutritie sanatoasa.