Online

Avem 60 vizitatori și nici un membru online

Statistici

Utilizatori
4
Articole
182
Afișări articole
351961

Autentificare

Panou utilizatori
Un militar ucrainean rămas infirm în urma conflictelor armate din estul ţării vecine a primit ajutor de la specialiştii orădeni în protezare. Aceştia s-au aflat timp de câteva zile în Ucraina, unde au susţinut demonstraţii practice. Bihorenii caută acum finanţare ca să-i aducă pe specialiştii ucraineni în Oradea, unde îi vor învăţa să facă o proteză modernă.

Militarul de doar 26 de ani şi-a pierdut piciorul drept într-un conflict care a avut loc în faţa aeroportului din Doneţk. Şansa la o viaţă normală a primit-o de la o echipă de specialişti din Oradea, care lucrează la un centru de ortezare - protezare.

"A fost chiar un pacient perfect, care a avut dorinţă să aibă proteză ca să fie independent, un tânăr care a fost logodit şi avea viața lui în faţă, doar că avea nevoie de o proteză ca să continue", povesteşte Jaco du Plessis, coordonatorul centrului de protezare şi ortezare.

Pentru că dotările de care dispun cei din ţara vecină sunt învechite, specialiştii orădeni s-au descurcat cu ce au avut. Proteza pe care a primit-o tânărul a fost sponsorizată de o companie islandeză.

"Nu am putut să facem proteza urmând nivelul şi paşii tehnologici pe care îi ştiam de acasă, a trebuit să improvizăm destul de multe lucruri, dar în final, ce contează e rezultatul", spune Adrian Pleș, tehnician ortoped.

Orădenii au susţinut demonstraţii practice în faţa ucrainenilor. Specialiştii din Oradea au observat că ţara vecină are nevoie de specialişti în ortezare şi protezare, din cauza numărul tot mai mare de răniţi în urma violenţelor din Ucraina este în continuă creştere. Din acest motiv, bihorenii caută resurse financiare ca să-i poată instrui în România pe tehnicienii de peste graniţă.

"Nevoia este destul de mare, mai ales acum, în conflictul lor din Ucraina de Est, numărul de amputaţii este în creştere. Probabilitatea să mergem înapoi să-i învăţăm este destul de mare, dar probabilitatea să vină încoace să-i învăţăm este şi mai mare", susţine Jaco du Plessis.

În ultimii zece ani, specialiştii orădeni au participat la misiuni umanitare în mai multe ţări.sursa

Link-uri utile

Asociatia Papara Mihaita

Asociatia Papara Mihaita este o organizatie neguvernamentala non-profit infiintata la inceputul anului 2007 si este strans legata de tragedia unui tanar caruia i-a fost amputat piciorul stang de la nivelul coapsei in urma unui accident. Motivul infiintarii asociatiei este legat mai ales de modul in care acesta incearca sa accepte si sa isi depaseasca handicapul.

Walking with the wounded

Scopul lor este sa atinga cu succes Polul Nord impreuna cu doi soldati raniti, ce vor sa devina primii amputati care ajung la Polul Nord. Aceasta realizare va ilustra perfect cat de remarcabili sunt acesti tineri, barbati si femei.

Theranova Foundation

Theranova ofera servicii profesionale pentru copii si adulti care au suferit traume, cancer, diabet, boli vasculare, accidente, defecte congenitale, etc.

Blade runner
Oscar Pistorius Theranova
Pistorius pe buna dreptate, se priveste pe sine ca un atlet olimpic si un viitor campion Paralimpic. "Nu vreau sa fiu tratat diferit de orice alt atlet. Daca nu m-as descurca intr-o competitie, vreau ca oamenii sa fiu sinceri cu mine. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care as castiga. Asta e singurul lucru care ma motiveaza, faptul ca eu sunt un atlet. Sunt un alergator."

Oscar la Jocurile Olimpice din Londra!


Oscar Pistorius, o legenda a Olimpicelor

Ajuns in seminfinala de 400 metri, sud-africanul a terminat pe ultimul loc cursa, incheind astfel controversele cu privire la avantajele oferite de “lamele” sale.

Ciclistul Carol Eduard Novak, medalie de aur la Jocurile Paralimpice 2012 Londra

Carol Eduard Novak a suferit, in urma cu 16 ani, un grav accident de circulatie, in urma caruia a ramas fara laba piciorului drept. Tanarul din Miercurea Ciuc a trebuit sa renunte atunci la visul sau de a deveni patinator, dar a ramas in lumea sportului, imbratisand ciclismul. Novak are in palmares trei titluri de campion mondial la ciclism.

Viata cu diabet
Viata cu diabet
In acest site veti gasi informatii referitoare la ceea ce inseamna diabetul, cum poate fi viata cu diabet, noutati medicale interesante din domeniul diabetului zaharat sau ce este bine sa mancam pentru a avea o nutritie sanatoasa.