Online

Avem 8 vizitatori și nici un membru online

Statistici

Utilizatori
4
Articole
182
Afișări articole
351928

Autentificare

Panou utilizatori
În valoare de 46 de mii de euro, proteza performantă ar trebui să-l ajute pesingurul pompier supravieţuitor al tragediei de la Mihăileşti să ducă o viaţă cât mai aproape de normal. Banii pentru proteză au fost primiţi de la fundaţia Mereu Aproape.

Marian a ajuns astăzi la Oradea. Timp de 3 săptămâni, medicii de acolo îl vor ajuta să se acomodeze cu noua proteză. Asta înseamnă că Marian va face ore întregi de kinetoterapie şi va învăţa, practic, să meargă din nou. După 11 ani de chin.

Marian este singurul pompier supravieţuitor al tragediei de la Mihăileşti. În ultimii 11 ani, tânărul care la momentul accidentului care i-a schimbat viaţa avea 20 de ani, s-a chinuit cu o proteză veche care îl chinuia cumplit iar durerile produse de aceasta îi aminteau mereu de coşmarul prin care a trecut. Noua proteză este însă, pentru el, o şansă la o viaţă aproape normală.

sursa

Link-uri utile

Asociatia Papara Mihaita

Asociatia Papara Mihaita este o organizatie neguvernamentala non-profit infiintata la inceputul anului 2007 si este strans legata de tragedia unui tanar caruia i-a fost amputat piciorul stang de la nivelul coapsei in urma unui accident. Motivul infiintarii asociatiei este legat mai ales de modul in care acesta incearca sa accepte si sa isi depaseasca handicapul.

Walking with the wounded

Scopul lor este sa atinga cu succes Polul Nord impreuna cu doi soldati raniti, ce vor sa devina primii amputati care ajung la Polul Nord. Aceasta realizare va ilustra perfect cat de remarcabili sunt acesti tineri, barbati si femei.

Theranova Foundation

Theranova ofera servicii profesionale pentru copii si adulti care au suferit traume, cancer, diabet, boli vasculare, accidente, defecte congenitale, etc.

Blade runner
Oscar Pistorius Theranova
Pistorius pe buna dreptate, se priveste pe sine ca un atlet olimpic si un viitor campion Paralimpic. "Nu vreau sa fiu tratat diferit de orice alt atlet. Daca nu m-as descurca intr-o competitie, vreau ca oamenii sa fiu sinceri cu mine. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care as castiga. Asta e singurul lucru care ma motiveaza, faptul ca eu sunt un atlet. Sunt un alergator."

Oscar la Jocurile Olimpice din Londra!


Oscar Pistorius, o legenda a Olimpicelor

Ajuns in seminfinala de 400 metri, sud-africanul a terminat pe ultimul loc cursa, incheind astfel controversele cu privire la avantajele oferite de “lamele” sale.

Ciclistul Carol Eduard Novak, medalie de aur la Jocurile Paralimpice 2012 Londra

Carol Eduard Novak a suferit, in urma cu 16 ani, un grav accident de circulatie, in urma caruia a ramas fara laba piciorului drept. Tanarul din Miercurea Ciuc a trebuit sa renunte atunci la visul sau de a deveni patinator, dar a ramas in lumea sportului, imbratisand ciclismul. Novak are in palmares trei titluri de campion mondial la ciclism.

Viata cu diabet
Viata cu diabet
In acest site veti gasi informatii referitoare la ceea ce inseamna diabetul, cum poate fi viata cu diabet, noutati medicale interesante din domeniul diabetului zaharat sau ce este bine sa mancam pentru a avea o nutritie sanatoasa.