Online

Avem 53 vizitatori și nici un membru online

Statistici

Utilizatori
4
Articole
182
Afișări articole
351958

Autentificare

Panou utilizatori
Învingător la 23 de ani. Un tânăr din Bihor a câștigat lupta cu problemele apărute după un accident de mașină, în urma căruia și-a pierdut piciorul. Bertold avea doar 16 ani când a fost nevoit să accepte ce i s-a întâmplat și să meargă înainte. Ajutat de o proteză, a reușit în șapte ani să își transforme suferința în bucurie și speranță, așa cum puțini o fac.

Viața lui Bertold Clisic s-a schimbat brusc în 2008, când a fost lovit de o mașină care a intrat pe trotuar. A suferit o rană gravă la piciorul stâng și a fost operat de mai multe ori la Cluj-Napoca.

"La fiecare vizită dimineața și seara am tot întrebat "Când mă lăsați acasă, când pot să plec?" Și doctorii îmi dădeau răspunsul că prima dată trebuie să salvăm piciorul și atunci ce am simțit nu pot să descriu în cuvinte."

Într-o încercare disperată, părinții au apelat și la doctorii din București, dar nici ei nu au putut să îi salveze piciorul. Amputarea a fost inevitabilă, ceea ce pentru Berci, așa cum îi spun apropiații, a fost cel mai dureros moment. A trecut prin clipe de coșmar, dar în cele din urmă a acceptat ce i s-a întâmplat. Un sprijin necondiționat a primit din partea familiei și a celor din jur, care l-au ajutat să își cumpere o proteză.

"A început un program foarte serios de slăbire pentru că avea câteva kilograme în plus și mai venea la noi din două în două luni că "uite, am mai slăbit 5 kilograme, am mai slăbit 10 kilograme", susţine Iosif Pop, tehnician ortoped la un centru de protezare din Oradea. 

"E incredibil cum a reușit. Eu nu aș putea să reușesc să trec peste ce a trecut el. Să stai aproape un an pe pat și după aia să pierzi piciorul și să înveți din nou ca să mergi cu proteză", spune Gabor Boșca, prietenul lui Bertold.

De acasă, din comuna Suplacu de Barcău a ajuns la Debreţin. Acolo s-a specializat în tehnică dentară. După terminarea studiilor s-a întors în Oradea unde s-a angajat la un laborator dentar. Deși pentru Bertold fiecare zi a devenit o provocare, nu vrea să renunţe la visele sale. Unul dintre ele e să facă sport de performanță.

"- Am nevoie de o proteză specială pe care momentan situația mea financiară nu o permite, dar cu timpul sper că se va rezolva și treaba asta.
- Și ți-ar plăcea să mergi la maraton să alergi?
- Da și să reprezint țara."

Infirmitatea și-a depășit-o și în plan personal. Anul viitor, Bertold plănuiește să se căsătorească cu o tânără care i-a înțeles povestea și care îl iubește necondiționat.sursa

Link-uri utile

Asociatia Papara Mihaita

Asociatia Papara Mihaita este o organizatie neguvernamentala non-profit infiintata la inceputul anului 2007 si este strans legata de tragedia unui tanar caruia i-a fost amputat piciorul stang de la nivelul coapsei in urma unui accident. Motivul infiintarii asociatiei este legat mai ales de modul in care acesta incearca sa accepte si sa isi depaseasca handicapul.

Walking with the wounded

Scopul lor este sa atinga cu succes Polul Nord impreuna cu doi soldati raniti, ce vor sa devina primii amputati care ajung la Polul Nord. Aceasta realizare va ilustra perfect cat de remarcabili sunt acesti tineri, barbati si femei.

Theranova Foundation

Theranova ofera servicii profesionale pentru copii si adulti care au suferit traume, cancer, diabet, boli vasculare, accidente, defecte congenitale, etc.

Blade runner
Oscar Pistorius Theranova
Pistorius pe buna dreptate, se priveste pe sine ca un atlet olimpic si un viitor campion Paralimpic. "Nu vreau sa fiu tratat diferit de orice alt atlet. Daca nu m-as descurca intr-o competitie, vreau ca oamenii sa fiu sinceri cu mine. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care as castiga. Asta e singurul lucru care ma motiveaza, faptul ca eu sunt un atlet. Sunt un alergator."

Oscar la Jocurile Olimpice din Londra!


Oscar Pistorius, o legenda a Olimpicelor

Ajuns in seminfinala de 400 metri, sud-africanul a terminat pe ultimul loc cursa, incheind astfel controversele cu privire la avantajele oferite de “lamele” sale.

Ciclistul Carol Eduard Novak, medalie de aur la Jocurile Paralimpice 2012 Londra

Carol Eduard Novak a suferit, in urma cu 16 ani, un grav accident de circulatie, in urma caruia a ramas fara laba piciorului drept. Tanarul din Miercurea Ciuc a trebuit sa renunte atunci la visul sau de a deveni patinator, dar a ramas in lumea sportului, imbratisand ciclismul. Novak are in palmares trei titluri de campion mondial la ciclism.

Viata cu diabet
Viata cu diabet
In acest site veti gasi informatii referitoare la ceea ce inseamna diabetul, cum poate fi viata cu diabet, noutati medicale interesante din domeniul diabetului zaharat sau ce este bine sa mancam pentru a avea o nutritie sanatoasa.